Eco-Chemabit Kft.

 Az Eco-ChemaBit kutató, fejlesztő, és szolgáltató Kft. egyik fő tevékenysége, az "ECOREAKT" projekt keretén belül kifejlesztett, "ECONOCO reaktor" elnevezésű, tüzeléstechnikai segédeszköz minden teljesítmény tartományt kielégítő változatainak a kifejlesztése. Cél, hogy biztosítson lehetőséget, bármilyen üzemképes állapotú kazán és kényszerlevegős égőfej olyan sokéves üzemeltetésére, melynek során a kibocsátott füstgáz, emissziós értékei magas hatásfok mellett, a legszigorúbb előírásoknak is mindig megfelelnek. Ugyanakkor, az energiahordozó felhasználás, a fogyasztás egyező teljesítmény esetén, ECONOCO reaktor alkalmazásával 15-20%-kal csökkenthető.

Mivel az ECONOCO reaktor úgy biztosít tökéletes égést osztott tűzterében, hogy messze a levegőminőség-védelmi határértékek alatt tartja mindenfajta káros szennyező kibocsátását, lehetőség nyílik olyan tüzelőanyagok, energiahordozóként való alkalmazására is, melyek különben egyébként ártalmatlanítandó vagy akár veszélyes hulladéknak minősülnek (pl; fáradt motorolaj, használt trafóolaj, használt étolaj, stb.). Ily módon a jelzett hulladékok előnyösen olyan ártalmatlanítással kezelhetők, amely a környezeti elemek teljes megkímélése mellett olcsón energiát is termel.

Az ECONOCO reaktornak számos olyan alkalmazása lehetséges – az Eco-ChemaBit Kft. műszaki és tudományos munkatársai által szerkezeti anyagaiban és katalitikus hatásait feladatorientáltan tovább fejlesztve – mely az ipari és kommunális szennyezők kibocsátásának mérséklésére, ártalmatlanítására, sőt hasznosítására irányul. Mindennek az eddig elért jelentős eredményeken is túlmutató kidolgozása és elterjesztése, jelenleg cégünk legfőbb célkitűzése.

Kovács László

ügyvezető

EcoChemaBit Kft. székhely: 1089 Budapest Bíró Lajos u. 56.

Kiegészítő információ