Hiba
  • Hiba történt a csatornaadatok betöltése közben.

Hulladékból Energia Nemzetközi Konferencia

A hulladék legjobban elégethető 15-30 százalékának a sorsa nem rendezett

Ezt a bátran forradalminak nevezhető kijelentés szeptember 20-ikán Székesfehérváron, a Gazdaság Házában, a „Hulladékból energia” című konferencián hangzott el. A Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK), a fehérvári önkormányzat és a fehérvári központú Első Magyar Tüzelés- és Légtechnikai, Energia Klaszter (EMTEK).

 

Bővebben: Hulladékból Energia Nemzetközi Konferencia

Nincs igazi alternatíva

Azoknak kell fizetni, akik el akarják helyezni a hulladékotegi tamas

Hulladékgazdálkodásunk az elmúlt években annyira korszerűsödött csak, hogy nem a házunk elé dobjuk ki a szemetet, hanem összegyűjtjük, de egyébként egy városrész gödrében helyezzük el; ez Fehérváron konkrétan Csalát jelenti – mondta a minap a Gazdaság Házában rendezett, Hulladékból energia című konferencián Székesfehérvár gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

Bővebben: Nincs igazi alternatíva

Güssingben jártunk

Hőszivattyú, napelem, napkollektor

guessing gr

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Innovációs Akadémia program keretében Ausztria, Burgenland tartományában  Güssing nevű településen tanulmányúton vettek részt az EMTEK tagjai. Major László, a klaszter vezetője tanulmányt írt.

Bővebben: Güssingben jártunk

EMTEK az Építők Napján

Az EMTEK is bemutatkozott az Építőipari Szakmák szakmai napján.Több, mint 40 építőipari vállalkozás termékeit, szolgáltatásait ismerhették meg az érdeklődők, akik kilátogattak a társszervezéssel megvalósuló építőipari szakmai kiállításra június 2-án a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola területére. A rendezvény keretében átadásra kerültek a Fejér Megyei Építőipari Nívódíjak is.

Bővebben: EMTEK az Építők Napján

Kiegészítő információ